Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

Χορτάτη όλη μέρα: 6 μυστικά διατροφής για να μην πεινάσεις

1. Πολλά και μικρά γεύματα

Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου με πολλά και συχνά μικρά γεύματα! Μην φεύγεις ποτέ νηστική από το σπίτι και μην περιμένεις να καλύψεις την πείνα σου μόνο με το μεσημεριανό γεύμα. Ακολούθησε ευλαβικά το πλάνο πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό-σνακ-βραδινό και θα είσαι χορτάτη όλη μέρα!

2. Μην τρως βιαστικά

Μάσα αργά κάθε γεύμα (ναι, ακόμα και το μικρότερο σνακ) και αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο στο φαγητό. Όταν χαζεύεις στο κινητό ή μιλάς στο τηλέφωνο τρώγοντας λαίμαργα, δεν απολαμβάνεις το φαγητό και βάσει μελετών τρως περισσότερο απ’ ότι θα έτρωγες αν εστίαζες την προσοχή σου στο πιάτο σου καθώς ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει ποτέ το σήμα του κορεσμού.

3. Πιες νερό

Νερό, το θαυματουργό! Ο αφυδατωμένος οργανισμός νιώθει την πείνα πιο γρήγορα και δεν έχει εγκράτεια στις επιλογές του (άρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φας κάτι ανθυγιεινό). Πιες νερό όσο πιο συχνά μπορείς για να είσαι ενυδατωμένη και χορτάτη όλη μέρα!

Χορτάτη όλη μέρα: 6 μυστικά διατροφής για να μην πεινάσεις

4. Έχε πάντα ένα υγιεινό σνακ μέσα την τσάντα σου

Ένα σνακ στην τσάντα είναι θαυματουργό και η καλύτερη διατροφική ασπίδα για να μη βρεις αφορμή να ενδώσεις στο πρόχειρο junk food. Ένα φρούτο, μια μπάρα δημητριακών, λίγοι ξηροί καρποί, ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα, ένα τοστ είναι μερικές μόνο ιδέες σνακ που μπορείς να έχεις πάντα και παντού μαζί σου!

5. Χορτάτη όλη μέρα…με λαχανικά

Βάλε περισσότερο πράσινο στα γεύματα σου! Οι φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικές σε κάθε ισορροπημένη διατροφή, καθώς βοηθούν στη σωστή λειτουργία της πέψης και σε χορταίνουν γρηγορότερα αλλά και για περισσότερες ώρες. Πρόσθεσε, λοιπόν, περισσότερες σαλάτες στο εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα σου.

6. Όταν αγχώνεσαι, μην σκέφτεσαι το φαγητό

Το “ρίχνεις” και εσύ στο φαγητό όταν αγχώνεσαι; Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, όπου διοχετεύουμε το άγχος μας στο φαγητό για να αποφύγουμε τις δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις/ σκέψεις. Απασχόλησε τα χέρια σου με κάτι άλλο και απέφυγε να πλησιάσεις το ψυγείο όσο είσαι αγχωμένη καθώς δεν πρόκειται για πραγματική πείνα και θα επιβαρυνθείς με περιττές θερμίδες χωρίς λόγο!

Διαβάστε επίσης...