Ομορφιά, Περιποίηση

Τέλειο μαύρισμα: 5 μυστικά για να το πετύχετε φυσικά

Τέλειο μαύρισμα: 5 μυστικά για να το πετύχετε φυσικά

Όταν ήμασταν μικρές τα ορόσημα του καλοκαιριού ήταν ο αριθμός των παγωτών και των βουτιών μας. Πλέον το μαύρισμα το καλοκαίρι είναι το ορόσημο των πιο πολλών από εμάς! Αν φέτος ο στόχος σας είναι το τέλειο μαύρισμα, διαβάστε τα παρακάτω 5 χρήσιμα tips για να το αποκτήσετε φυσικά και γρήγορα:

  1. Πριν μιλήσουμε για το δείκτη προστασίας του αντηλιακού σας, το πρώτο μέλημα σας πρέπει να είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας. Το καλό scrub πριν την ηλιοθεραπεία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και το σώμα. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε ομοιόμορφο μαύρισμα χωρίς διχρωμίες, το οποίο θα διαρκέσει περισσότερο.
  2. Στα πρώτα σας μπάνια, μην έχετε μαζί σας μόνο λαδάκια μαυρίσματος και όχι αντηλιακές κρέμες ή spray. Το τέλειο μαύρισμα απαιτεί δείκτη προστασίας, ο οποίος θα μειώνετε σταδιακά όσο θα αποκτάτε χρώμα. Ειδικά οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν πάντα πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο σε πρόσωπο όσο και σε σώμα. Αν χρησιμοποιείτε μόνο baby oil ή λάδι μαυρίσματος το μόνο σίγουρα είναι πως θα ξεφλουδίσετε γρήγορα και δεν θα πετύχετε το ιδανικό μαύρισμα.
  3. Ένα από τα πιο γνωστά tips για τέλειο μαύρισμα με φυσικό τρόπο είναι να κινείστε στην παραλία! Μην μένετε ξαπλωμένες ανάσκελα και μπρούμυτα συνέχεια. Παίξτε με την παρέα σας κάποιο παιχνίδι ή κάντε βόλτες στην παραλία. Βρείτε αφορμές να σηκώνεστε από την ξαπλώστρα, καθώς έτσι θα “δει” ο ήλιος ολόκληρο το κορμί σας.
  4. Μην ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα σας στα solarium, αλλάξτε τη διατροφή σας και θα δείτε πόσο γρήγορα θα αποκτήσετε φυσικό μαύρισμα! Προσθέστε καθημερινά στο πιάτο σας περισσότερα λαχανικά και φρούτα με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα. Τα καρότα, τα ροδάκινα και οι ντομάτες είναι πλούσια σε βιταμίνη Β-καροτένιο που βοηθά στο γρήγορο φυσικό μαύρισμα!
  5. Εντατική ενυδάτωση πριν και μετά! Πριν πάτε στην παραλία και πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό σας φροντίστε η επιδερμίδα να είναι σωστά ενυδατωμένη. Μόλις γυρίσετε από το μπάνιο χρησιμοποιείστε μια πλούσια ενυδατική ή ένα after sun προϊόν. Έτσι θα αποφύγετε το ενοχλητικό ξεφλούδισμα!

Διαβάστε επίσης...