Μαλλιά, Ομορφιά

Ταλαιπωρημένα μαλλιά: τι φθείρει περισσότερο την τρίχα

Ταλαιπωρημένα μαλλιά τι φθείρει περισσότερο την τρίχα

Προσπαθείτε εδώ και καιρό να δώσετε ζωή στα ταλαιπωρημένα μαλλιά αλλά ό,τι και αν κάνετε δεν έχει αποτέλεσμα. Μπορεί να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν αναδόμησης χωρίς σιλικόνη, να κάνετε μάσκα δύο φορές την εβδομάδα, να μειώσατε τη χρήση του ισιωτικού μαλλιών αλλά δεν βλέπετε καμιά βελτίωση.

Στη θεωρία όλες οι παραπάνω κινήσεις θα είχαν κάνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας παρελθόν, αλλά η πράξη διαφέρει. Οι ειδικοί τονίζουν πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παραβλέπετε, οι οποίοι επιβαρύνουν την κατάσταση της τρίχας. Για να πείτε, λοιπόν, μια για πάντα αντίο στα ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Όσο καλό και αν είναι το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε, αν λούζεστε με καυτό νερό τα μαλλιά δεν πρόκειται να αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη. Το πολύ ζεστό νερό κάνει πολύ πιο θαμπές και εύθραυστες τις τρίχες, ενώ προκαλεί έντονο ερεθισμό στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Προτιμήστε το χλιαρό νερό και προσπαθήστε να κάνετε το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό.
  • Η μάσκα μαλλιών που κάνετε υπόσχεται θρέψη και αναζωογόνηση ακόμα και στα πιο κατεστραμμένα μαλλιά. Γιατί, όμως, δεν λειτουργεί στα δικά σας μαλλιά; Ο κυριότερος λόγος είναι πως δεν την αφήνετε να δράσει όσο χρειάζεται. Αν με το που εφαρμόζετε τη μάσκα, την ξεβγάζετε κατευθείαν, δεν της δίνετε το χρόνο να ενυδατώσει σε βάθος τα μαλλιά. Καλό θα ήταν να αφήνετε τη μάσκα τουλάχιστον 15 λεπτά στα μαλλιά σας.
  • Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά χρειάζονται εντατική φροντίδα αλλά και ξεκούραση. Τι εννοούμε με τον όρο ξεκούραση; Μπορεί να μειώσατε τη συχνότητα χρήσης του ισιωτικού, αλλά αν κάνετε πιστολάκι καθημερινά πάλι “κουράζετε” την τρίχα. Σας προτείνουμε να λούζεστε όταν γνωρίζετε πως θα μείνετε σπίτι για τουλάχιστον 2 ακόμα ώρες. Έτσι, δίνετε το περιθώριο στα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά.
  • Αν τα μαλλιά σας εκτίθενται καθημερινά σε έντονη ηλιοφάνεια ή αέρα, η φθορά είναι αναπόφευκτη. Φροντίστε να μαζεύετε τα μαλλιά σας όταν οδηγείτε μηχανάκι, ποδήλατο ή αθλείστε έντονα. Επίσης, εφαρμόστε αντηλιακό μαλλιών κάθε φορά που γνωρίζετε πως θα εκτεθείτε στον ήλιο για ώρα.
  • Αλλάξτε αξεσουάρ μαλλιών! Ναι, ακόμα και το λάθος λαστιχάκι μαλλιών μπορεί να εξασθενήσει την τρίχα. Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά πολύ λεπτά λαστιχάκια που σπάνε τα μαλλιά, αντικαταστήστε τα με σπιράλ λαστιχάκια, μεγάλα υφασμάτινα λαστιχάκια ή κλάμερ.
  • Αν παρά την ενδελεχή φροντίδα τα μαλλιά δεν έχουν υγιή όψη, μιλήστε με τον κομμωτή σας για να ακολουθήσετε μια ειδική θεραπεία αναδόμησης. Αυτός θα σας προτείνει, με βάση τις ανάγκες και τον τύπο της τρίχας σας, την κατάλληλη θεραπεία για να αποκτήσετε και πάλι δυνατά, λαμπερά μαλλιά.

Διαβάστε επίσης...