Ομορφιά, Περιποίηση

5 βήματα για να κάνεις το σωστό λούσιμο

Pretty female standing back and washing her long hair

  1. Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία νερού στο σωστό λούσιμο; Η πιο σωστή συμβουλή λουσίματος για όλους τους τύπους μαλλιών είναι αυτό να γίνεται με χλιαρό νερό. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, καθώς κάνει πολύ πιο εύθραυστες τις τρίχες και ερεθίζει την επιδερμίδα του κεφαλιού σας.
  2. Βάλτε την κατάλληλη ποσότητα σαμπουάν και μην το παρακάνετε! Ανάλογα με το μάκρος των μαλλιών σας, βάλτε στην παλάμη σας τη σωστή ποσότητα σαμπουάν. Προσέξτε να βάλετε τόση όση χρειάζεστε για να δημιουργήσετε πλούσιο αφρό με καλό μασάζ σε όλο το μήκος των μαλλιών. Μην το παρακάνετε καθώς το μυστικό για να καθαρίσουν τα μαλλιά σας είναι το σωστό κυκλικό μασάζ και όχι η μεγάλη ποσότητα σαμπουάν.
  3. Για να πετύχετε το σωστό λούσιμο αφιερώστε χρόνο! Κάντε ήρεμο μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας με τις άκρες των δακτύλων σας για όσο χρόνο χρειαστεί για να τονώσετε και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε πάντα με μεγάλη προσοχή και όχι άτσαλες βιαστικές κινήσεις τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά ίσως χρειάζεται να κάνετε και δεύτερο χέρι στο λούσιμο σας με τον ίδιο τρόπο για ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό.
  4. Προσοχή στην ποσότητα και στην εφαρμογή του conditioner! Το conditioner είναι ένα απαραίτητο βήμα σε κάθε λούσιμο, όσο συχνά και αν λούζεστε, αφού είναι το μόνο που θρέφει και ενυδατώνει τις άκρες των μαλλιά σας καλύτερα από το σαμπουάν. Το conditioner πρέπει να εφαρμόζετε σε μιρκή ποσότητα από τη μέση της τρίχας και κάτω, με έμφαση στις άκρες και να παραμένει για τουλάχιστον 3 λεπτά πριν το ξέβγαλμα ώστε να απορροφώνται όλα τα συστατικά του από την τρίχα. Πότε μην βάζετε conditioner στις ρίζες των μαλλιών σας γιατί αυξάνει τη λιπαρότητα και τα κάνει να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα.
  5. Πως κάνουμε το τέλειο ξέβγαλμα στο σωστό λούσιμο; Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας απομακρύνοντας το σαμπουάν και το conditioner με άφθονο χλιαρό νερό. Λίγο πριν τελειώσετε, μειώστε τη θερμοκρασία του νερού και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας άλλη μια φορά για να αποκτήσουν περισσότερη λάμψη και να κλείσουν τα λέπια κάθε τρίχας. Στραγγίξτε τα πιέζοντας τα με τα χέρια σας, αλλά πολύ απαλά ώστε να μην τα τραβήξετε καθώς τα υγρά μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα στεγνά.

Διαβάστε επίσης...