Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

Πάρτε μαζί σας παντού τα καλύτερα σνακς για δίαιτα

Πάρτε_μαζί_σας_παντού_τα_καλύτερα_σνακς_για_δίαιτα (2)

Μαύρη σοκολάτα

Ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και πιο αγαπημένα υγιεινά σνακς για δίαιτα, η μαύρη σοκολάτα ρίχνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Οι φυτικές ίνες της μαύρης σοκολάτας προκαλούν το αίσθημα πληρότητας. Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν την πεπτική διαδικασία και συνεισφέρουν στη διάρκεια του αισθήματος κορεσμού άρα και στην απώλεια κιλών.

Πάρτε μαζί σας παντού τα καλύτερα σνακς για δίαιτα
Γιαούρτι με μούρα

Το γιαούρτι με φρούτα είναι κορυφαίο στη λίστα με τα σνακς για δίαιτα, ειδικά το γιαούρτι με μούρα! Το γιαούρτι είναι μια άριστη πηγή για πρόσληψη ασβεστίου, καθώς το ασβέστιο μειώνει την αποθήκευση λιπών στο λιπώδη ιστό. Έτσι επιτυγχάνεται η αναστολή αποθήκευσης λιπών στο λιπώδη ιστό και την επιτάχυνση της διαδικασίας της λιπόλυσης. Επίσης, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν μαζί με το ασβέστιο στο μηχανισμό της λιπόλυσης. Τα μούρα, πέρα από νοστιμιά, είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών, διαιτητικών ινών αλλά και πολλών σημαντικών βιταμινών όπως βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.

Πάρτε_μαζί_σας_παντού_τα_καλύτερα_σνακς_για_δίαιτα (3)

Μήλα με μέλι ή ταχίνι

Τα μήλα είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Επίσης περιέχουν φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Το μέλι είναι άριστη πηγή ενέργειας, έχει αντισηπτικές ιδιότητες και περιέχει πολλά ανόργανα στοιχεία που παίζουν εξαιρετικό ρόλο στον μεταβολισμό αλλά και τη θρέψη καθώς είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων και συμμετέχουν σε πολλά ενζυμικά συστήματα ενώ παράλληλα ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Το ταχίνι από την άλλη, έχει καλά και ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Είναι μια τροφή εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και βοηθά στην καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού. Βοηθά στην πέψη και στην καύση λίπους γι’αυτό θεωρείται ένα από τα πολύ καλά σνακς για δίαιτα.

Διαβάστε επίσης...