Ομορφιά, Περιποίηση

Κινήσεις ματ και οι ραγάδες εξαφανίζονται

Κινήσεις_ματ_και_οι_ραγάδες_εξαφανίζονται

Οι ραγάδες κάνουν την εμφάνιση τους και προκαλούν πονοκέφαλο σε κάθε γυναίκα καθώς η εικόνα τους είναι αντιαισθητική. Όταν το μέγεθος του σώματος αυξάνεται γρηγορότερα από το δέρμα που το καλύπτει, το δέρμα σκίζεται και κατά την επούλωση εμφανίζεται μια ουλή στην επιφάνεια της επιδερμίδας με τη μορφή ραγάδας.

Η πιθανότητα ανάπτυξης ραγάδων διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη φυλή, την ηλικία, τη διατροφή και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων είναι οι έγκυες γυναίκες, οι body builder, οι έφηβοι που αναπτύσσονται απότομα και όσοι παίρνουν απότομα βάρος. Οι ραγάδες είναι μόνιμες εκ φύσεως αλλά υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορούν να τις μειώσουν αλλά και να τις εξαφανίσουν. Η ζάχαρη είναι από τις πιο γνωστές φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από αυτές καθώς προτείνετε για απολέπιση. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη με λίγο αμυγδαλέλαιο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στις ραγάδες. Αφήστε το μείγμα στο δέρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα, πριν το ντους. Πλέον στη μάχη σας με τις ραγάδες έχετε ακόμα ένα σύμμαχο, το Bio Oil!

Το Bio‑Oil πρέπει να εφαρμόζεται στις ραγάδες με μασάζ με κυκλικές κινήσεις δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον 3 μήνες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να εφαρμόζεται από την αρχή του δεύτερου τριμήνου σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων, όπως η κοιλιά, το στήθος, το κάτω μέρος της πλάτης, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί.

Διαβάστε επίσης...