Μακιγιάζ, Ομορφιά

πως βάζουμε highlighter: όλα τα απαραίτητα makeup tips

πως βάζουμε highlighter: όλα τα απαραίτητα makeup tips

Τι είναι το highlighter; Το highlighter είναι ένα προϊόν λάμψης που φωτίζει και σμιλεύει συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Σε αντίθεση με το illuminator, το οποίο χαρίζει φως σε όλο το πρόσωπο, το highlighter ενισχύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου που θέλουμε να εστιάσουμε.

Η λάμψη του highlighter κολακεύει εξίσου τις ανοιχτόχρωμες και τις σκούρες επιδερμίδες. Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν καλύτερα τα highlighters σε ροζ τόνους ενώ στις σταρένιες τα highlighters σε χρυσούς τόνους.

Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι highlighter σε 2 μορφές, ιριδίζουσα ή ματ. Υγρά highlighter, stick, κρεμώδη και σε μορφή πούδρας, για να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο. Η μεγαλύτερη δυσκολία, όμως, δεν είναι να διαλέξουμε το ιδανικό highlighter, αλλά πως βάζουμε highlighter σωστά.

Πως βάζουμε highlighter; Το highlighter εφαρμόζεται μετά το make up στα ζυγωματικά, κατά μήκος της μύτης, κάτω από το τόξο των φρυδιών αλλά και στο κέντρο του άνω χείλους. Μπορεί να απλωθεί με ειδικό πινέλο βεντάλια ή ακόμα και με τα δάχτυλα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Με ένα πινέλο βεντάλια ή με τις άκρες των δαχτύλων, απλώνουμε με ανάλαφρες κινήσεις το highlighter στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών.

  • Με το ίδιο πινέλο ή με το δάχτυλο, εφαρμόζουμε ελάχιστη ποσότητα highlighter στο κέντρο του άνω χείλους. Έτσι χαρίζουμε μοναδικό φωτεινό εφέ στα χείλη και τα κάνουμε να φαίνονται πιο ζουμερά.

  • Εφαρμόζοντας highlighter κατά μήκος της μύτης, σε όλο το μήκος του οστού, κάνουμε τη μύτη να φαίνεται πιο λεπτή.

  • Απλώνοντας λίγο highlighter κάτω ακριβώς από το τόξο των φρυδιών, τονίζουμε τα φρύδια και “ανασηκώνουμε” βλέμμα. Το highligher μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και ως σκιά ματιών για υπέροχη λάμψη σε όλο το κινητό βλέφαρο.

Διαβάστε επίσης...