Μακιγιάζ, Ομορφιά

Πως να βάλω σωστά μάσκαρα: όλα τα μυστικά

Πως να βάλω σωστά μάσκαρα: όλα τα μυστικά

Παραπονιέστε συχνά πως όποια μάσκαρα και αν δοκιμάσετε ποτέ δεν προσφέρει όσα υπόσχεται; Ίσως να μην φταίει η μάσκαρα τότε…

Η πιο κοινή ερώτηση στο μακιγιάζ ματιών δεν είναι “ποια είναι η καλύτερη μάσκαρα” αλλά “πως να βάλω σωστά μάσκαρα“! Σήμερα συγκεντρώσαμε τα συνηθέστερα λάθη που κάνετε όταν εφαρμόζετε μάσκαρα ώστε να τα αποφύγετε και να αποκτήσετε υπέροχες βλεφαρίδες.

1. Βάζετε μάσκαρα μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων

Όσο καλή φόρμουλα και αν έχει η μάσκαρα σας, αν δεν την εφαρμόζετε κατάλληλα δεν θα σας δώσει σαγηνευτικό βλέμμα. Πως να βάλω σωστά μάσκαρα, λοιπόν; Η απάντηση είναι απλή! Να ξεκινάτε πάντα τοποθετώντας το βουρτσάκι στις ρίζες των βλεφαρίδων και όχι στις άκρες. Συνεπώς οι κινήσεις σας πρέπει να αρχίζουν από τη ρίζα με κατεύθυνση προς τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε τέλειο διαχωρισμό αλλά και 100% κάλυψη κάθε βλεφαρίδας με χρώμα, άρα super όγκο και μήκος!

2. Εφαρμόζετε τη μάσκαρα μόνο στο κέντρο του ματιού

Αν θέλετε να αποκτήσετε βλεφαρίδες με εφέ πεταλούδας, ακολουθήστε τις κινήσεις που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα! Αφού εφαρμόσετε 2 πλούσιες στρώσεις μάσκαρα σε όλο το εύρος των βλεφαρίδων, εστιάστε με το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Αρχικά με οριζόντια θέση του βουρτσακιού και μετά με κάθετη, δώστε περισσότερο μήκος στις εξωτερικές βλεφαρίδες με κοφτές και γρήγορες κινήσεις.

3. Το παρακάνετε με την ποσότητα

Οι ιδανικές στρώσεις μάσκαρα για να μην δημιουργήσετε κόμπους στις βλεφαρίδες σας είναι 2. Μετά από τη δεύτερη επανάληψη διατρέχετε τον κίνδυνο να κολλήσουν οι βλεφαρίδες, να δημιουργηθούν μουντζούρες και το αποτέλεσμα να μην είναι κολακευτικό.

4. Ανεβοκατεβάζετε το βουρτσάκι μέσα στο στόμιο της μάσκαρα χωρίς λόγο

Αν παρατηρήσετε τους makeup artists όταν εφαρμόζουν μάσκαρα, ποτέ δεν ανεβοκατεβάζουν το βουρτσάκι της μάσκαρα μέσα στο στόμιο. Αν έχετε αυτή τη συνήθεια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το μόνο που πετυχαίνετε είναι να βάζετε αέρα μέσα στη συσκευασία, άρα να ξεραίνετε πιο γρήγορα τη μάσκαρα και όχι να παίρνετε περισσότερο προϊόν.

5. Βιάζεστε να καθαρίσετε τη μάσκαρα

Αν λερωθείτε καθώς βάζετε μάσκαρα, μη βιαστείτε να καθαρίσετε την περιοχή του προσώπου γιατί θα προκαλέσετε μεγαλύτερη μουντζούρα. Αφήστε τη μάσκαρα να στεγνώσει καλά και μετά αφαιρέστε τη με μια μπατονέτα.

 

Διαβάστε επίσης...