Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

Πως να φάω τη βρώμη το πρωί: 5 νόστιμες συνταγές

1. Βρώμη με γάλα

Πως να φάω τη βρώμη το πρωί; Ο πιο εύκολος τρόπος είναι γάλα με βρώμη! Μουλιάζουμε μερικές κουταλιές της σούπας βρώμη σε γάλα αγελάδος, γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας. Περιμένουμε μερικά λεπτά  και το νόστιμο πρωινό μας είναι έτοιμο!

2.Βρώμη με γιαούρτι, μέλι και σταφίδες

Η πιο γρήγορη συνταγή για πρωινό με βρώμη! Σε ένα μπολ αδειάζουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά, προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας βρώμη, μια κουταλιά της σούπας μέλι, λίγες σταφίδες και ελάχιστη κανέλα. Μπορούμε να προσθέσουμε και φράουλες, αν είναι η εποχή τους…σκέτη απόλαυση!

Πως να φάω τη βρώμη το πρωί: 5 νόστιμες συνταγές

3. Βρώμη με μπανάνα και κακάο

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ένα ποτήρι νερό, τέσσερις κουταλιές της σούπας βρώμη και δύο κουταλάκια του γλυκού κακάο. Λιώνουμε μια μπανάνα με το πιρούνι και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μερικές ροδέλες μπανάνας!

4. Ομελέτα με βρώμη

Πως να φάω τη βρώμη σε ομελέτα; Η ομελέτα βρώμης είναι μια πολύ υγιεινή συνταγή για πρωινό!Χρειαζόμαστε ένα ολόκληρο αυγό, δύο ασπράδια αυγών, τέσσερις κουταλιές της σούπας βρώμη, μια κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ και ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ολικής. Χτυπάμε τα ασπράδια και το αυγό για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. 

5. Ζεστή κρέμα βρώμης με μήλο

Από τις αγαπημένες μας υγιεινές ιδέες για πρωινό! Θα χρειαστούμε ένα μήλο, τρεις κουταλιές της σούπας βρώμη, 200ml γάλα, μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορους, δύο κουταλιές του γλυκού σπόρους chia και μερικά αμύγδαλα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το μήλο. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, τη βρώμη, το μήλο, το λιναρόσπορο και τους σπόρους chia σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς και απομακρύνουμε από την εστία, μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει. Σερβίρουμε την κρέμα βρώμης σε ένα μπολ, προσθέτοντας το μέλι και τα αμύγδαλα ως γαρνιτούρα!

Διαβάστε επίσης...