Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

3 συνταγές για λαχταριστή πίτσα με λίγες θερμίδες

3 συνταγές για λαχταριστή πίτσα με λίγες θερμίδες

Πίτσα με λίγες θερμίδες = πολλά λαχανικά! Για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε λαχταριστή πίτσα με λιγότερα λιπαρά αλλά υπέροχη γεύση, αντικαταστήστε τα παχυντικά υλικά με λαχανικά.

Πίτσα με κολοκυθάκια ως βάση

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλα κολοκυθάκια
150 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
4 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 pepperoni
μισή σκελίδα σκόρδο
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Πως θα τη φτιάξετε:

Κόψτε τα κολοκυθάκια στα 2 κατά μήκος και με ένα κουτάλι καθαρίστε τους σπόρους από το εσωτερικό, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση. Χτυπήστε στο multi το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το pepperoni, το σκόρδο, το ελαιόλαδο με λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι για να φτιάξετε τη σάλτσα.

Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και ψήνετε για 8 με 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν. Στη συνέχεια, γεμίστε τα κολοκυθάκια με τη σάλτσα και προσθέστε γραβιέρα στην ποσότητα της αρεσκείας σας. Ως γαρνιτούρα, βάλτε από πάνω τα κυβάκια μανιταριών, τα κομμένα ντοματίνια και πασπαλίστε με βασιλικό. Ψήστε τα για άλλα 10 λεπτά και η πίτσα με λίγες θερμίδες είναι έτοιμη!

Πίτσα με λαχανικά και πιπεριές ως βάση

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

6 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
½ κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
mix τυριών για πίτσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Πως θα τη φτιάξετε:

Βάλτε στο multi τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το κονκασέ ντομάτας, τις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και την πρέζα ζάχαρη και χτυπήστε το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σάλτσα.

Πλύντε τις πιπεριές, στεγνώστε τες, κόψτε τες στα δύο και αφαιρέστε από τα κομμάτια το κοτσάνια και τους σπόρους. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί με λαδόκολλα και γεμίστε τες με τη σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέστε το mix τυριών για πίτσα και βάλτε ως γαρνιτούρα από πάνω τα ντοματίνια και μικρές φουντίτσες μπρόκολο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τις πιπεριές για περίπου 20 λεπτά. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη πίτσα με λίγες θερμίδες. Καλή σας όρεξη!

Πίτσα με μανιτάρια portobello ως βάση

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

6 μεγάλα μανιτάρια portobello
5 κουταλιές της σούπας κόκκινη σάλτσα ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 ζουμερές ντομάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε μικρά κυβάκια
½ κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
βασιλικό ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Πως θα τη φτιάξετε:

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα μανιτάρια portobello είναι με μια νωπή πετσέτα. Στη συνέχεια κόψτε το κοτσάνι τους και με ένα μεγάλο κουτάλι αδειάστε το εσωτερικό τους για μπει η γέμιση. Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε το λάδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατέψτε τα για λίγα δευτερόλεπτα. Με αυτό το μείγμα αλείψτε τα μανιτάρια και βάλτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C και ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά. Όσο τα μανιτάρια ψήνονται χτυπήστε στο multi το κρεμμύδι, τις ντομάτες και την κόκκινη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο και λίγο βασιλικό.

Μόλις βγουν τα μανιτάρια, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και γεμίστε τα με τη σάλτσα. Από πάνω προσθέστε τη μοτσαρέλα και τον υπόλοιπο βασιλικό. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά και είναι έτοιμα!

Διαβάστε επίσης...