Ομορφιά, Περιποίηση

Περιποίηση σώματος στο σπίτι: tips για απαλή επιδερμίδα

Περιποίηση σώματος στο σπίτι tips για απαλή επιδερμίδα

1. Η περιποίηση σώματος στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία για να ενεργοποιήσετε τη μικροκυκλοφορία (και να μειώσετε την κυτταρίτιδα)! Χρησιμοποιήστε με κυκλικές κινήσεις ένα απολεπιστικό σαπούνι για μασάζ με καφεΐνη ώστε να διώξετε τις τοξίνες, να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία και να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας.

2. Να χρησιμοποιείτε πάντα σφουγγάρι (οποιασδήποτε μορφής) όταν κάνετε ντους ή μπάνιο! Καμιά φορά λόγω βιασύνης, πολλοί τείνουν να απλώνουν το αφρόλουτρο στο σώμα και να δημιουργούν αφρό με τα χέρια. Με αυτόν τον τρόπο δεν καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας και δεν κάνετε ούτε την ελάχιστη απολέπιση σώματος.

3. Το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείται παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή περιποίηση σώματος! Προτιμήστε ένα κρεμώδες shower gel με ουδέτερο pH και πλούσια ενυδατικά στοιχεία που σέβεται και ενυδατώνει το δέρμα. Ένα λάθος αφρόλουτρο μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση.

4. Η επιδερμίδα αφυδατώνεται πολύ εύκολα μετά το μπάνιο γι’αυτό και η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται γρήγορα. Μόλις βγείτε από το μπάνιο, σκουπίστε απαλά το σώμα σας με την πετσέτα και απλώστε αμέσως το ενυδατικό προϊόν της επιλογής σας.

5. Χρησιμοποιήστε conditioner αντί για αφρό κατά το ξύρισμα των ποδιών στην περιποίηση σώματος στο σπίτι! Με αυτόν τον τρόπο το ξύρισμα θα γίνει πιο εύκολο, θα αποφύγετε τους ερεθισμούς και θα έχετε πολύ απαλή επιδερμίδα.

6. Ένα από τα πιο γνωστά μυστικά για απαλή επιδερμίδα είναι να χρησιμοποιείτε ξηρά λαδάκια ή body butters αντί για ελαφριά γαλακτώματα σώματος. Ειδικά αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, το λάδι σώματος θα σας προσφέρει πιο εντατική και βαθιά ενυδάτωση!

7. Για super λαμπερή επιδερμίδα σώματος προσθέστε λίγο από το υγρό highlighter σας στο body lotion. Ανακατέψτε καλά και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

8. Μην ξεχνάτε τα χέρια! Η ενυδάτωση των χεριών είναι ένα από τα πολυτιμότερα μυστικά ομορφιάς, καθώς αυτά δηλώνουν την ηλικία μας. Η χρήση μιας θρεπτικής κρέμας χεριών, πρωί και βράδυ, θα βοηθήσει να έχετε απαλά χέρια με νεανική όψη!

 

Διαβάστε επίσης...