Μαλλιά, Ομορφιά

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε στην περιποίηση μαλλιών

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε στην περιποίηση μαλλιών

Ποιο είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε (σχεδόν) όλες στην περιποίηση μαλλιών μας; Είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο, αλλά καμιά μας δεν του δίνει την απαραίτητη προσοχή! Τι είναι; Δεν αφήνουμε τη μάσκα μαλλιών να δράσει όσο πρέπει!

Αν έχετε ιδιαίτερα ξηρές άκρες ή κατεστραμμένα και αδύναμα μαλλιά από τις βαφές, γνωρίζετε ήδη πως η μάσκα μαλλιών είναι το no.1 σωτήριο προϊόν στην περιποίηση μαλλιών! Η χρήση της μάσκας 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα των μαλλιών.

Η σωστή εφαρμογή της μάσκας μαλλιών

Κατά την περιποίηση μαλλιών, η μάσκα πρέπει να απλώνεται πριν το τελευταίο ξέβγαλμα στο λούσιμο. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ εστιάζοντας στις άκρες και αποφεύγοντας τις ρίζες. Είτε πρόκειται για μάσκα λάμψης είτε για μάσκα ενυδάτωσης, το μεγάλο ερώτημα είναι το παρακάτω…

Πόσο αφήνω τη μάσκα μαλλιών να δράσει;

Οι περισσότερες από εμάς λανθασμένα πιστεύουν ότι η μάσκα μαλλιών πρέπει να ξεβγάζεται απευθείας μετά την εφαρμογή της. Κακώς! Με αυτόν τον τρόπο τα συστατικά της μάσκα δεν προλαβαίνουν να προσφέρουν στην τρίχα όλα όσα χρειάζεται. Συνεπώς δεν επιτυγχάνεται η ενυδάτωση, η αναδόμηση και η επαναφορά της λάμψης στα μαλλιά.

Ο κατάλληλος χρόνος που πρέπει να αφήνουμε τη μάσκα πάνω στα μαλλιά μας είναι 2-3 λεπτά και έπειτα να ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό νερό. Οι περισσότερες μάσκες μαλλιών αναγράφουν στις οδηγίες χρήσης τους τα απαραίτητα λεπτά δράσης, καθώς μερικές από αυτές χρειάζονται περισσότερο χρόνο πάνω στην τρίχα για αποτελεσματική δράση.

Διαβάστε επίσης...