Ομορφιά, Περιποίηση

Οδοντόκρεμα στα σπυράκια ναι ή όχι: η απάντηση των ειδικών

Οδοντόκρεμα στα σπυράκια ναι ή όχι η απάντηση των ειδικών

Ένα beauty tip που ακούμε συχνά είναι να βάζουμε οδοντόκρεμα στα σπυράκια. Όπως συμβουλεύουν φίλες και μαμάδες, πρέπει να αφήσουμε την οδοντόκρεμα να δράσει όλο το βράδυ και το άλλο πρωί τα σπυράκια θα έχουν εξαφανιστεί. Είναι, όμως, αυτό ασφαλές για την επιδερμίδα; Μήπως η οδοντόκρεμα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το βούρτσισμα των δοντιών; Έχουμε την απάντηση των ειδικών!

Τι κάνει η οδοντόκρεμα στα σπυράκια;

Οι δερματολόγοι θεωρούν πως είναι λάθος να βάζετε οδοντόκρεμα πάνω στα σπυράκια. Όντως η οδοντόκρεμα ξηραίνει τα σπυράκια αλλά ερεθίζει την επιδερμίδα. Προκαλώντας ξηρότητα, κοκκινίλα και ξεφλούδισμα. Ανάμεσα στα συστατικά μια κοινής οδοντόκρεμας που θα βρείτε στο super market περιλαμβάνονται συστατικά όπως σόδα, υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλκοόλ, μενθόλη και ανθρακικό ασβέστιο. Αυτά τα συστατικά μπορεί να ερεθίσουν αλλά και να κάψουν τοπικά την επιδερμίδα, ανάλογα με το πόση ώρα αφήσατε την οδοντόκρεμα πάνω στο σπυράκι.

Συνεπώς, οι ειδικοί μας προτρέπουν να αποκλείσουμε την οδοντόκρεμα από τους τρόπους καταπολέμησης των σπυριών. Τι μπορούμε να κάνουμε αντ’αυτού; Οι δερματολόγοι προτείνουν να καταφύγουμε σε εξειδικευμένες λύσεις ενάντια στα σπυράκια οι οποίες έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Μερικές από αυτές είναι οι ειδικές φαρμακευτικές κρέμες, το tea tree oil, ο σωστός καθαρισμός, αλλά και μικρές κινήσεις που βοηθούν στη μείωση των σπυριών, όπως η συχνή αλλαγή μαξιλαροθηκών και η ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *