Ομορφιά, Περιποίηση

Σωστά βήματα για ντεμακιγιάζ προσώπου πριν τον ύπνο

Σωστά βήματα για ντεμακιγιάζ προσώπου πριν τον ύπνο

  1. Η πρώτη κίνηση για βαθύ και σωστό ντεμακιγιάζ προσώπου είναι ένα νερό ντεμακιγιάζ ή γαλάκτωμα. Πάρτε λίγο βαμβάκι και απλώστε λίγη ποσότητα από το νεράκι ή το γαλάκτωμα πάνω του. Με αργές και απαλές κυκλικές κινήσεις απλώστε το σε όλο το πρόσωπο δίνοντας έμφαση στα μάτια και το μέτωπο. Προσοχή! Η περιοχή των ματιών είναι πάρα πολύ ευαίσθητη μιας και εκεί το δέρμα είναι πολύ πιο λεπτό και αρκετά πιο ευάλωτο σε ερεθισμούς.
  2. Πάρτε λίγο ακόμα καθαρό βαμβάκι και αφαιρέστε το προϊόν καθαρισμού από το πρόσωπο σας.
  3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σαπούνι για ντεμακιγιάζ προσώπου καθαρίστε σε βάθος την επιδερμίδα δημιουργώντας πλούσιο αφρό για να απομακρύνετε ακόμα και το πιο επίμονο μακιγιάζ. Αν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα προτιμήστε τα σαπούνια ντεμακιγιάζ σε μορφή αφρού.
  4. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε το πρόσωπο σας ταμπονάροντας το με μια πετσέτα.
  5. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο μια τονωτική λοσιόν. Η λοσιόν βοηθά το δέρμα σας να ενυδατωθεί και στη συνέχεια εφαρμόστε την κρέμα ή το serum νυκτός.
  6. Τα μαντηλάκια για ντεμακιγιάζ προσώπου είναι η πιο γρήγορη και πρακτική λύση, αλλά αν δεν σας πιέζει ο χρόνος δεν σας την προτείνουμε. Αυτό που κάνουν τα μαντηλάκια προσώπου είναι να απομακρύνουν το επιφανειακό στρώμα μακιγιάζ. Άρα δεν καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης...