Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

Μπορώ να τρώω φρούτα το βράδυ: τι λένε οι ειδικοί

Μπορώ να τρώω φρούτα το βράδυ τι λένε οι ειδικοί

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι γύρω από τα φρούτα και ένας από αυτούς είναι πως δεν μπορείτε να επιλέξετε τα φρούτα για βραδινό γεύμα. Γιατί όμως; Πολλοί ισχυρίζονται πως η κατανάλωση φρούτων το βράδυ παχαίνει και δημιουργεί στομαχικά προβλήματα, άλλοι όμως λένε πως αυτό είναι απλά ψέμα. Μπορώ να τρώω φρούτα το βράδυ;

Οι διατροφολόγοι προτείνουν η κατανάλωση των φρούτων να γίνεται το πρωί. Οι πρωινές ώρες είναι ιδανικές για να δώσουν τα φρούτα στον οργανισμό σας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στοιχεία και την ενέργεια που χρειάζεστε μέσα στη μέρα σας.

Τρώγοντας φρούτα πριν το βραδινό γεύμα σας, δημιουργείτε πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού, άρα η ποσότητα βραδινού που θα καταναλώσετε θα είναι μικρότερη. Αυτό είναι μια έξυπνη κίνηση αν βρίσκεστε σε πρόγραμμα διατροφής και προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά. Συνεπώς, όταν καταναλώνετε φρούτα ως απογευματινό βοηθάτε τον οργανισμό και τη σιλουέτα σας.

Ας εξετάσουμε όμως τι θα συμβεί αν επιλέξετε να φάτε φρούτα το βράδυ, είτε ως βραδινό γεύμα ή είτε μετά το βραδινό σας. Από διατροφικής άποψης, τρώγοντας φρούτα το βράδυ δεν βοηθάτε το σώμα να χάσει βάρος. Ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως τα φρούτα ενεργοποιούν την επιτάχυνση του μεταβολισμού μόνο όταν κινείστε. Εφόσον εσείς μετά την κατανάλωση των φρούτων θα ξαπλώσετε, αυτή η επιτάχυνση δε συμβαίνει ποτέ.

Να θυμάστε πως τα φρούτα είναι πολύ υγιεινά και βοηθούν στο χάσιμο κιλών μόνο όταν καταναλώνονται φρέσκα, σε φυσιολογικές ποσότητες και όταν δεν συνδυάζετε διαφορετικά είδη φρούτων, π.χ. ξινά με γλυκά φρούτα. Μην αγνοείτε πως τα περισσότερα φρούτα περιέχουν ζάχαρη άρα επηρεάζουν το διαβήτη αλλά και τα κιλά μας.

Τελικά, μπορώ να τρώω φρούτα το βράδυ;

Δεν είναι κακό, λοιπόν, να φάτε ένα φρουτάκι για βραδινό. Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα καταλληλότερα φρούτα για απώλεια βάρους εδώ. Αλλά, η καλύτερη ώρα για να φάτε φρούτα είναι το πρωί, καθώς ο μεταβολισμός λειτουργεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έχει ανάγκη από ενέργεια για να αντεπεξέλθει μέσα στη μέρα.

Διαβάστε επίσης...