Μαλλιά, Ομορφιά

μαλλιά με όγκο στη ρίζα: 4 tips για να το πετύχετε φυσικά

μαλλιά με όγκο στη ρίζα 4 tips για να το πετύχετε φυσικά

Δε νομίζω πως υπάρχει γυναίκα εκεί έξω που να μη ζηλεύει τα μαλλιά με όγκο στη ρίζα… Κάθε φορά που βλέπουμε ατημέλητα μαλλιά ή άψογα χτενίσματα που έχουν όγκο στις ρίζες, έχουμε όλες την ίδια απορία: Πως! Σήμερα συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 4 εύκολα tips για το πως να αποκτήσετε μαλλιά με όγκο στη ρίζα με φυσικό τρόπο:

1. Το σωστό κούρεμα είναι το παν! Τα μονοκόμματα κουρέματα χωρίς φιλάρισμα και σκάλες δεν έχουν όγκο, ειδικά στην κορυφή. Αν έχετε λεπτή τρίχα προτιμήστε τις διακριτικές σκάλες, ώστε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πλούσια. Αν έχετε κανονική ή χοντρή τρίχα, τότε μπορείτε να παίξετε με έντονα φιλαρίσματα για να δώσετε περισσότερο όγκο.

2. Πολλές φορές τα σαμπουάν για όγκο δεν κάνουν όσα υπόσχονται, συνεπώς μην πειραματιστείτε με ένα τόσο στοχευμένο προϊόν! Το καλύτερο tip για μαλλιά με όγκο στη ρίζα είναι να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν που καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό. Μόνο έτσι η τρίχα αποκτά όγκο από τη ρίζα. Παράλληλα, προσέξτε να μην έρχεται το conditioner ή η μάσκα σε επαφή με τις ρίζες των μαλλιών.

3. Μειώστε το styling και ο όγκος θα αυξηθεί! Spray για όγκο, αφρός για όγκο, λακ… όλα αυτά “κάθονται” πάνω στην τρίχα και τη βαραίνουν. Περιορίστε, λοιπόν, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για όγκο μόνο σε ένα, το οποίο κατά προτίμηση θα έχει ελαφριά σύσταση.

4. Μην κοιμάστε με νωπά μαλλιά! Όταν αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, τα προστατεύετε ενάντια στο σπάσιμο και την ψαλίδα. Αν, όμως, κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά το πρωί θα δείχνουν άτονα και λαδωμένα. Το σωστό στέγνωμα μπορεί να δώσει εντυπωσιακό όγκο στη ρίζα των μαλλιών σας. Στεγνώστε τα μαλλιά σας ανάποδα, με μεσαία δύναμη αέρα στο σεσουάρ. Δώστε με τα δάχτυλα σας έμφαση στις ρίζες. Πριν ολοκληρώσετε το στέγνωμα, αλλάξτε τον αέρα του σεσουάρ σας σε κρύο και έτσι θα δώσετε πιο πλούσιο εφέ στα μαλλιά σας.

Διαβάστε επίσης...