Μαλλιά, Ομορφιά

Λιπαρές ρίζες μαλλιών: 6 εύκολοι τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

Οι λιπαρές ρίζες μαλλιών αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για πολλές από εμάς, το οποίο συχνά άθελα μας διογκώνουμε. Γιατί; Προσπαθώντας να μειώσουμε τη λιπαρότητα των μαλλιών λουζόμαστε συχνότερα, δημιουργώντας εντονότερη λιπαρότητα.

Πως θα κάνουμε παρελθόν τις λιπαρές ρίζες μαλλιών; “Εκπαιδεύοντας” τα μαλλιά για να είναι λιγότερο λιπαρά, μάλιστα “εκπαιδεύοντας”.

1. Τέρμα το καθημερινό λούσιμο

Το λένε όλοι, το λέμε και εμείς γιατί είναι αλήθεια. Το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά, καθώς απογυμνώνει την τρίχα από τα φυσικά έλαια της και προκαλεί μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή λιπαρότητας. Προγραμματίστε τα λουσίματα σας μέσα στην εβδομάδα, π.χ: κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Σίγουρα η πρώτη εβδομάδα θα είναι δύσκολη, αλλά μόλις τα μαλλιά σας συνηθίσουν τη νέα ρουτίνα περιποίησης, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

2. Βρείτε το κατάλληλο σαμπουάν

Τι σαμπουάν να χρησιμοποιήσω για λιπαρά μαλλιά; Ένα ειδικό σαμπουάν για ρύθμιση λιπαρότητας το οποίο θα ρυθμίσει την παραγωγή του σμήγματος και θα καθυστερήσει την επαναλίπανση της τρίχας. Τα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας έχουν συνήθως διάφανη σύσταση και είναι πλούσια σε ειδικά συστατικά που χαρίζουν ανάλαφρα μαλλιά με όγκο. Δείτε αναλυτικά τα 5 καλύτερα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά από το φαρμακείο!

3. Dry shampoo: το μυστικό όπλο

Το dry shampoo είναι ο άσος στο μανίκι σας για να κάνετε τις λιπαρές ρίζες μαλλιών να μοιάζουν φρεσκολουσμένες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Φροντίστε να ανακινήσετε καλά τη συσκευασία πριν το χρησιμοποιήσετε και να κάνετε καλά μασάζ στις ρίζες ώστε να αποφύγετε τα λευκά υπολείμματα.

Λιπαρές ρίζες μαλλιών 6 εύκολοι τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

4. Μαζέψτε ψηλά τα μαλλιά σας

Οι αλογοουρές, οι πλεξούδες και τα μισά πάνω μισά κάτω χτενίσματα είναι ιδανικά για να κρύψετε τη λιπαρότητα των μαλλιών! Στα περισσότερα updos, η λιπαρότητα βοηθά τα μαλλιά να είναι περισσότερο υπάκουα και να έχετε το τέλειο sleek αποτέλεσμα.

5. Χτενιστείτε με μέτρο

Όταν χτενίζετε συνεχώς τα μαλλιά σας βοηθάτε τη λιπαρότητα να μεταφερθεί ευκολότερα από τις ρίζες στις άκρες. Προσπαθήστε να χτενίζεστε με μέτρο καθημερινά και να πλένετε τις χτένες και τις βούρτσες σας σε εβδομαδιαία βάση.

6. Αποφύγετε τα προϊόντα hairstyling που επιβαρύνουν τα λιπαρά μαλλιά

Τα προϊόντα styling σε μορφή μους και τζελ επιβαρύνουν την τρίχα και δημιουργούν περισσότερη λιπαρότητα. Επίσης, μειώστε τη χρήση των προϊόντων μαλλιών για λάμψη τα οποία κάνουν τη λιπαρότητα εντονότερη και εμφανέστερη.

Διαβάστε επίσης...