Ομορφιά, Περιποίηση

6 λάθη στην περιποίηση προσώπου που μας γερνάνε πιο γρήγορα

1. Ξεχνάς την αντηλιακή προστασία

Το καλοκαίρι μπορεί η αντηλιακή προστασία του προσώπου να είναι η no.1 προτεραιότητα σου αλλά με το που μπει το φθινόπωρο την ξεχνάς…κακώς! Να θυμάσαι πως η βασικότερη αιτία εμφάνισης ρυτίδων δεν είναι η ηλικία, το άγχος ή τα γονίδια αλλά οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το πρώτο από τα λάθη στην περιποίηση προσώπου που γερνάνε την επιδερμίδα είναι η αδιαφορία για το δείκτη αντηλιακής προστασίας στην κρέμα σου το χειμώνα. Φόρα ευλαβικά την αντηλιακή σου ή (ακόμη καλύτερα) επέλεξε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη SPF!

2. Δεν κάνεις επιμελώς το ντεμακιγιάζ σου

Αγαπάς το προσεγμένο μακιγιάζ, αλλά όταν έρχεται η ώρα του καθαρισμού προσώπου βαριέσαι. Ένα από τα πιο βασικά λάθη στην περιποίηση προσώπου που γερνάνε το δέρμα είναι το κακό ντεμακιγιάζ. Τα υπολείμματα καλλυντικών που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα μπλοκάρουν τους φυσικούς μηχανισμούς επανόρθωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται πιο εύκολα τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Φρόντισε να καθαρίζεις προσεκτικά το πρόσωπο σου με ειδικά σαπουνάκια και να απομακρύνεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, σμήγματος, ρύπων και βρωμιάς με μια καλή λοσιόν ντεμακιγιάζ ή michellair νεράκι!

3. Αμελείς το scrub προσώπου

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν τουλάχιστον ένα scrub προσώπου στο μπάνιο τους αλλά το χρησιμοποιούν μόνο “όποτε θυμούνται”! Η απολέπιση του προσώπου σε εβδομαδιαία βάση είναι μια από τις καλύτερες κινήσεις για απαλή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Μην αφήνεις, λοιπόν, τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται στο δέρμα χρησιμοποιώντας ένα από τα καλύτερα face scrubs που σου προτείνουμε εδώ!

6 λάθη στην περιποίηση προσώπου που μας γερνάνε πιο γρήγορα

4. Δεν ενυδατώνεις τη λιπαρή επιδερμίδα

Αν δεν ενυδατώνεις τη λιπαρή επιδερμίδα μειώνεις τη λιπαρότητα: Μύθος! Ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας σου, η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η λιπαρή επιδερμίδα που δεν ενυδατώνεται προσπαθεί να αναπληρώσει τα επίπεδα ενυδάτωσης μόνη της, γεγονός που προκαλεί αύξηση της λιπαρότητας.

5. Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα περιποίησης

Αγοράζεις βιαστικά τα προϊόντα περιποίησης προσώπου, χωρίς να σκεφτείς τον τύπο επιδερμίδας και την ηλικία σου; Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη στην περιποίηση προσώπου και κατά 99% αυτή τη στιγμή όσα προϊόντα έχεις στην κατοχή σου είναι ακατάλληλα. Κάθε τύπος επιδερμίδας και ηλικία έχει διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες. Μην απορείς, λοιπόν, γιατί το serum ή η κρέμα σου δεν αποδίδουν! Πριν αγοράσεις κάτι, να αναφέρεις πάντα τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας αλλά και την ηλικία σου, ώστε οι ειδικοί να σε βοηθούν να επιλέξεις το σωστό προϊόν!

6. Δεν φροντίζεις σωστά την περιοχή γύρω από τα μάτια

Αν παρατηρήσεις τις κινήσεις σου καθώς εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα, θα δεις πως συνήθως ασυνείδητα αποφεύγεις την περιοχή των ματιών. Συνεπώς αυτή δεν ενυδατώνεται και δέχεται ανέτοιμη το foundation ή το concealer. Για να αποφύγεις τις ρυτίδες ματιών, δώσε μεγάλη στην εντατική ενυδάτωση και προστασία της περιοχής. Να εφαρμόζεις πάντα μια καλή κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ σου αλλά και πριν κοιμηθείς!

Διαβάστε επίσης...