Μαλλιά, Ομορφιά

3 κινήσεις που φθείρουν τα ξανθά μαλλιά

3_κινήσεις_που_φθείρουν_τα_ξανθά_μαλλιά

Αν είσαι φυσική ξανθιά ή έχεις βαμμένα ξανθά μαλλιά είσαι σίγουρα expert στο πως να τα φροντίζεις για να παραμένουν υγιή, λαμπερά και με έντονο χρώμα! Υπάρχουν όμως κάποιες κινήσεις που κάνεις και ίσως δεν γνωρίζεις πως καταστρέφουν τα ξανθά μαλλιά, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της τρίχας αλλά και την εξασθένηση του χρώματος. Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τα ξανθά μαλλιά είναι:

  1. Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα περιποίησης:
    Σαμπουάν, conditioner, serum, κρέμα μαλλιών, μάσκα μαλλιών ή λακ, αν δεν προορίζονται για βαμμένα μαλλιά μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα σας. Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που βρίσκονται στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και είναι πραγματικά επιβλαβή για το χρώμα σας, όπως η πρωτεΐνη. Τα σαμπουάν και τα conditioner που βασίζονται στην πρωτεΐνη είναι πολύ δημοφιλή. Δυστυχώς, όμως, η συχνή χρήση τους μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να κάνει τα ξανθά μαλλιά άτονα και εύθραυστα. Βεβαιωθείτε πως κάθε προϊόν styling ή λουσίματος που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να αποχρωματίσει τα μαλλιά σας, αλλά είναι ιδανικό για ενδυνάμωση της τρίχας και θωράκιση του χρώματος.
  2. Λούζεστε λάθος:
    Μπορεί να φαίνεται ανόητο να νοιάζεστε τόσο πολύ για τον τρόπο που λούζεστε αλλά τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά επηρεάζονται περισσότερο από το κακό λούσιμο. Οι ειδικοί hairstylists λένε πως οι ξανθιές πρέπει να μην εφαρμόζουν σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών αλλά μόνο στις ρίζες. Επίσης, πως πρέπει να κάνουν το τελευταίο ξέβγαλμα μόνο με κρύο νερό για να δώσουν την απαραίτητη λάμψη και αναζωογόνηση στο χρώμα τους.
  3. Βάφετε συνέχεια τα μαλλιά σας:
    Είναι λογικό να θέλετε να καλύψετε τη σκούρα ρίζα σας, αλλά είναι παράλογο να αλλάζετε απόχρωση ξανθού κάθε μήνα. Κάνοντας συχνές και δραστικές αλλαγές στο ξανθό σας χρώμα προκαλείτε μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας. Τα διάφορα χημικά που περιέχουν οι βαφές χαλάνε την ποιότητα της τρίχας και επηρεάζουν το υπάρχον χρώμα. Ακόμα και οι βαφές μαλλιών φυσικής σύστασης δεν πρέπει να εφαρμόζονται με μεγάλη συχνότητα!

 

Διαβάστε επίσης...