Αξεσουάρ & Παπούτσια, Μόδα

Κοσμήματα Polikseni: χειροποίητοι θησαυροί γεμάτοι έμπνευση

Κοσμήματα Polikseni: χειροποίητοι θησαυροί γεμάτοι έμπνευση

Πορσελάνη, μαργαριτάρια, χρυσός, ασήμι, ημιπολύτιμοι λίθοι και κηροκλωστές συνθέτουν τα πιο ξεχωριστά χειροποίητα κοσμήματα με την υπογραφή της Πολυξένης Χαμοπούλου. Τα κοσμήματα Polikseni δεν είναι απλά αξεσουάρ, είναι μικρά έργα τέχνης που κρύβουν μπόλικη έμπνευση και όμορφους συμβολισμούς.

Με έδρα της τη Λιβαδειά, η Πολυξένη σχεδιάζει και δημιουργεί κοσμήματα και όχι μόνο, με αγάπη και φαντασία! Βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, λαμπάδες και είδη διακόσμησης ταξιδεύουν σε κάθε γωνία της χώρας για να σας χαρίσουν ιδιαίτερο στυλ. Ας μάθουμε, όμως, περισσότερα για την ταλαντούχα Πολυξένη και τα υπέροχα κοσμήματα της!

Πες μας λίγα λόγια για εσένα…

Σπουδάζοντας τοπογραφία, στις ώρες ελεύθερου σχεδίου, οι απλές γραμμές των κοσμημάτων γέμιζαν τα μπλοκ μου. Τότε δεν είχα φανταστεί ότι τελικά θα δημιουργούσα τα δικά μου κοσμήματα το 2013.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για το πρώτο Polikseni κόσμημα και ποιο ήταν αυτό;

Αφορμή στάθηκε ένα σεμινάριο μακραμέ. Με πολύχρωμες κηροκλωστές δημιουργήθηκε το πρώτο ματάκι! Ακόμα και σήμερα, χαίρομαι ιδιαίτερα όταν συναντώ πελάτες μου που δεν το έχουν αποχωριστεί ακόμα. Η συνέχεια ήρθε γρήγορα και τα συνεργαζόμενα καταστήματα λάτρεψαν την απλότητα, τα χρώματα και τα χιουμοριστικά ταμπελάκια, όπως το τελευταίο “skordokaila mou”, ένα πορσελάνινο σκορδάκι για το λαιμό.

Σε ποιους απευθύνονται τα κοσμήματα Polikseni;

Στον καθένα, σε μικρούς και μεγάλους!

Υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα, λαμπάδες αλλά και αντικείμενα διακόσμησης, πως προκύπτει η έμπνευση για όλα αυτά;

Δημιουργώ με γνώμονα τι θα φορούσα εγώ και οι φίλες μου. Ένα κόσμημα για όλες τις ώρες που τελικά καταλήγει να γίνεται και το γούρι πολλών.

Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα κοσμήματα, από όλα όσα έχεις δημιουργήσει μέχρι σήμερα;

Το Αnemoessa…Ένα κεραμικό μάτι με χρυσό Κ24 που ψήνεται τρεις φορές μέχρι να δεθεί. Ανεμόεσσα είναι η λευκή ομίχλη που κυκλώνει τα νησιά μας τις πρωινές ώρες και τους χαρίζει την πολυπόθητη υγρασία.

Τι περιλαμβάνει η νέα σου συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι;

Για τη νέα συλλογή Ammoudia μαζέψαμε κοχύλια, αστερίες, αχινούς και βότσαλα. Ήταν ένας τόσο κρύος χειμώνας που συνεχώς με τον μικρό μου γιο σημαδεύαμε με βελάκια στο χάρτη ελληνικά νησιά!

Κοσμήματα Polikseni: χειροποίητοι θησαυροί γεμάτοι έμπνευση

Που μπορούμε να βρούμε τα κοσμήματα Polikseni;

Στο JamJar shop μου, στη Facebook σελίδα μου αλλά και στο Instagram!

Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα; Ποιοι είναι οι νέοι σου στόχοι;

Επόμενο βήμα; Η νέα συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη μόλις ξεκίνησε με μια συλλογή λαμπάδων, τις ΚΟΤΑ liratti. Θέλω πολύ να δω τα κοσμήματα μου σε ακόμα πιο πολλά νησιά…να φτάσουν παντού!

 

Click στο Polikseni JamJar shop
Like στο Polikseni Facebook Page
Follow στο Instagram

Διαβάστε επίσης...