Μακιγιάζ, Ομορφιά

καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ: διατηρείστε τα σαν καινούργια

%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82_%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%ad%ce%bb%cf%89%ce%bd_%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%b6_%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b5

Τα πινέλα είναι τα όπλα σου για τέλειο μακιγιάζ γι’ αυτό πρέπει να είναι πάντα καθαρά! Ο καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ πρέπει να μπει στη ρουτίνα ομορφιάς σου, τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Απλώνοντας το make up, το ρουζ ή την πούδρα σου με βρώμικα πινέλα μακιγιάζ, πέραν του ότι ξοδεύεις μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, κινδυνεύεις να εμφανίσεις σπυράκια ή κοκκινίλες.

Πως όμως θα καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τα πινέλα σου; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Ο καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ γίνεται πάντα με χλιαρό νερό το οποίο τρέχει παράλληλα με τη φορά των πινέλων και ποτέ αντίθετα ώστε να μην χαλάσουν οι τρίχες.

2. Ως σαπούνι καθαρισμού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τζελ ντεμακιγιάζ σου ή ένα αφρόλουτρο για μωρά ή ένα ειδικό καθαριστικό πινέλων μακιγιάζ. Οι 2 πρώτες προτάσεις μας είναι ανέξοδες καθώς σίγουρα διαθέτεις ήδη ένα από αυτά τα σαπουνάκια.

3. Τρίψε απαλά τα πινέλα σου, δίνοντας έμφαση στις τρίχες τους στριφογυρίζοντας τα μέσα στην παλάμη σου, ώστε να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός και να πλυθούν σωστά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό και επανέλαβε αν χρειαστεί μέχρι το νερό που θα βλέπεις στο νιπτήρα να είναι 100% καθαρό.

4. Πίεσε με το χέρι σου τις τρίχες των πινέλων για να φύγει το νερό και ακούμπησε τα σε μια καθαρή πετσέτα. Αναποδογύρισε τα μετά από μερικές ώρες για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Πρέπει να αφήνεις τα πινέλα να στεγνώνουν φυσικά για περίπου 6 με 12 ώρες.

Διαβάστε επίσης...