Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

Πεντανόστιμο γιορτινό κέικ με σοκολάτα και φρούτα

%cf%80%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bf_%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%cf%8c_%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba_%ce%bc%ce%b5_%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac

Αυτό το πεντανόστιμο γιορτινό κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στις φετινές γιορτές! Πέρα από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το εύκολο και πολύ γευστικό γιορτινό κέικ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε γι αυτό το γιορτινό κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα είναι τα ακόλουθα:

  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές Brandy
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 300 γραμμάρια mix ξερών φρούτων, ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • 75 γραμμάρια κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

 

Πως θα το φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη μαύρη σοκολάτα, το mix ξερών φρούτων, τα ξερά δαμάσκηνα, τα κερασάκια γλασέ και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Στη συνέχεια προσθέστε τα 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκάλι και τις 2 κουταλιές Brandy και ανακατέψτε ξανά.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα και μετά ρίξτε ένα-ένα τα αυγά. ‘Επειτα, προσθέστε χτυπώντας το μείγμα σιγά-σιγά το αλεύρι, το baking powder, και το μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Μόλις σταματήσετε το χτύπημα με το μίξερ προσθέστε τα ξερά φρούτα και τη σοκολάτα που έχετε προετοιμάσει στο μεγάλο μπολ και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατέψτε απαλά ώστε να γίνουν ένα με το μείγμα.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μία τετράγωνη φόρμα κέικ, γεμίστε την με το τελικό μείγμα και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου μια ώρα.

Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και διακοσμείστε το με φρέσκες φράουλες και άχνη ζάχαρη!

Διαβάστε επίσης...