Αξεσουάρ & Παπούτσια, Μόδα

φροντίδα κοσμημάτων: 6 tips για να παραμείνουν σαν καινούργια

φροντίδα κοσμημάτων: 6 tips για να παραμείνουν σαν καινούργια

1. Η κατάλληλη φροντίδα κοσμημάτων μπορεί να κάνει τα αγαπημένα σας κομμάτια να παραμείνουν σαν καινούργια για μια ζωή! Αρχικά δώστε προσοχή στην αποθήκευση τους. Όταν δεν φοράτε τα κοσμήματα σας, φυλάξτε τα σε πουγκάκια, σε κουτάκια ή στην κοσμηματοθήκη σας. Μην τα αφήνετε πρόχειρα από δω και από κει.

2. Να φοράτε τα κοσμήματα σας αφού έχετε βάλει άρωμα ή κρέμα σώματος και όχι πριν.

3. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά για ασημένια κοσμήματα στα ψεύτικα ή επίχρυσα κοσμήματα σας. Αυτά τα καθαριστικά περιέχουν ήπιο οξύ το οποίο μπορεί να αποχρωματίσει τα ψεύτικα κοσμήματα και να αφαιρέσει την επιχρύσωση.

%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b1_%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd_6_tips_%ce%b3%ce%b9%ce%b1_%ce%bd%ce%b1_%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bd

4. Αποφύγετε το σαπούνι ή οποιοδήποτε υγρό καθαρισμού για να καθαρίσετε τα φο μπιζού και τα χειροποίητα κοσμήματα σας. Καθαρίστε τα με υγρό πανάκι, με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια απομακρύνετε οποιαδήποτε υπόνοια νερού με ένα άλλο καθαρό στεγνό πανάκι.

5. Υπάρχουν πολλά εργαστήρια κοσμημάτων τα οποία προσφέρουν ειδική φροντίδα κοσμημάτων και μπορείτε με ελάχιστα χρήματα να φρεσκάρετε τα κοσμήματα που έχουν χάσει τη λάμψη ή την επιμετάλλωση τους.

6. Πέρα από τη σωστή φροντίδα κοσμημάτων, τα κοσμήματα σας (εκτός από τα πολύτιμα χρυσά και τα ασημένια) δεν πρέπει να τα φοράτε πάντα και παντού. Δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα αν τα φοράτε στο ντους, στη θάλασσα, στο γυμναστήριο, στον ύπνο ή όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Φυλάξτε τα για τις όμορφες περιστάσεις ή τις εξόδους σας, όπου ξέρετε πως δεν θα αντιμετωπίσετε υγρασία ή άλλες συνθήκες που θα τα επηρεάσουν.

Διαβάστε επίσης...