Ομορφιά, Περιποίηση

Βαθιά και εντατική ενυδάτωση σώματος με 5 απλές κινήσεις

Εντατική ενυδάτωση σώματος με 5 απλές κινήσεις

  • Η σωστή ενυδάτωση σώματος έχει μια βασική προϋπόθεση…την αποφυγή του καυτού νερού στο μπάνιο ή στο ντους. Το καυτό νερό προκαλεί εντονότερη αφυδάτωση στο δέρμα και έντονη ξηρότητα. Προτιμήστε, λοιπόν, το χλιαρό νερό!

  • Η απολέπιση του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την απολέπιση του προσώπου. Προτιμήστε ένα scrub σώματος με μικρούς κόκκους. Αυτό θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Επίσης, με την καλή απολέπιση του σώματος πετυχαίνετε και καλύτερη απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας σώματος!

  • Αμέσως μετά το μπάνιο, όσο η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή, απλώστε το body butter ή το ξηρό λάδι ενυδάτωσης σε όλο το σώμα. Επιλέξτε ένα προϊόν για βαθιά ενυδάτωση σώματος που περιέχει ουρία, αλόη, βρώμη, πανθενόλη, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας. Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά ενυδατικά στοιχεία που χαρίζουν απαλότητα και ελαστικότητα ακόμα και στην πιο αφυδατωμένη επιδερμίδα.

  • Αν πάλι προτιμάτε πλούσια ενυδάτωση σώματος με σπιτικά υλικά, τότε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο και το βούτυρο καριτέ είναι οι καλύτερες επιλογές. Το ελαιόλαδο θρέφει κάθε τύπο επιδερμίδας. Το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος και καταπολεμά την ξηροδερμία. Αγαπημένο και το βούτυρο καριτέ, το οποίο μαλακώνει και θρέφει, ενώ το γιαούρτι ενυδατώνει, καταπραΰνει και βοηθά το ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο δέρμα.

  • Ο τρόπος που απλώνετε την ενυδατική κρέμα στο σώμα σας παίζει ρόλο στο πόσο καλά θα ενυδατωθεί το δέρμα. Απλώστε την κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Αν νομίζετε πως μια φορά δεν αρκεί, εφαρμόστε την κρέμα και δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο στα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα.

Διαβάστε επίσης...