Μακιγιάζ, Ομορφιά

5 έξυπνα τρικ μακιγιάζ για να κρύψετε όλες τις ατέλειες

5 έξυπνα τρικ μακιγιάζ για να κρύψετε όλες τις ατέλειες

1. Ποτέ concealer χωρίς ενυδάτωση για την κάλυψη των μαύρων κύκλων

Το πρώτο βήμα για τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων δεν είναι η εφαρμογή concealer αλλά η σωστή ενυδάτωση. Απλώστε με ταμποναριστές κινήσεις την κρέμα ματιών, περιμένετε λίγα λεπτά για να απορροφηθεί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κρεμώδες concealer με ροδακινί υποτόνους για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Προσοχή! To concealer θα πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας. Επίσης, ένα από τα βασικότερα και πιο έξυπνα τρικ μακιγιάζ είναι πάντα να ξεκινάτε να απλώνετε το concealer με πολύ απαλές κινήσεις από την εσωτερική γωνία των ματιών και όχι το αντίθετο.

2. Το πράσινο θα γίνει το νέο αγαπημένο σας χρώμα αν έχετε έντονες κοκκινίλες

Οι κοκκινίλες στο πρόσωπο μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Πως τις εξουδετερώνουμε όμως; Με πράσινο χρώμα! Το πράσινο εξουδετερώνει τις κοκκινίλες, τα κόκκινα σπυράκια και γενικότερα την ερυθρότητα στο πρόσωπο. Είναι η ιδανική επιλογή για τα δέρματα με ακμή!

3. Εξαφανίστε τα σπυράκια χρησιμοποιώντας correctors και όχι concealer

Ας είμαστε προοδευτικές! Μπορεί με το concealer σας το ενοχλητικό τεράστιο σπυράκι που ξεφύτρωσε από το πουθενά να κρύβετε κάπως, αλλά χρησιμοποιώντας τους σωστούς correctors το σπυράκι θα εξαφανιστεί! Το βασικό πλεονέκτημα των correctors είναι πως προσφέρουν εξατομικευμένη κάλυψη για κάθε τύπο ατέλειας Στην αγορά θα βρείτε πολλούς correctors, είτε σε μορφή παλέτας είτε σε μορφή stick. Στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ακριβώς πως λειτουργεί κάθε χρώμα και πότε πρέπει να το χρησιμοποιείτε:

4. Επιλέξτε την κατάλληλη πούδρα και εφαρμόστε τη σωστά

Η ιδανική πούδρα για δέρματα με ατέλειες πρέπει να έχει ματ φινίρισμα. Η ματ πούδρα κρύβει καλύτερα κάθε είδους ατέλεια και χαρίζει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, κάτι που δεν προσφέρει καμία πούδρα λάμψης. Πως εφαρμόζουμε την πούδρα; Η πλειοψηφία των γυναικών τείνει να εφαρμόζει την πούδρα με μανία, πιέζοντας το πινέλο στο πρόσωπο. Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος, καθώς χαλάτε το μακιγιάζ σας και η πούδρα δεν δρα όπως θα έπρεπε. Στα πιο έξυπνα τρικ μακιγιάζ είναι η ταμποναριστή εφαρμογή της πούδρας. Η πούδρα πρέπει να απλώνεται με μεγάλο πινέλο, ανάλαφρα και ταμποναριστά, χωρίς να την τρίβετε πάνω στο υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

5. Χρησιμοποιήστε setting spray

Ίσως να μην το έχετε ξαναδιαβάσει, αλλά ένα από τα πιο έξυπνα τρικ μακιγιάζ είναι να ψεκάζετε το πρόσωπο σας χρησιμοποιώντας ένα setting spray μετά την κάλυψη των σημαδιών. Όταν κρύβετε σημάδια και σπυράκια θέλετε το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια. Το setting spray θα βοηθήσει να παραμείνει το concealer και οι correctors στη θέση τους για πολλές ώρες!

Διαβάστε επίσης...