Ομορφιά, Περιποίηση

4 tips για διατήρηση μαυρίσματος μετά το καλοκαίρι

4_tips_για_διατήρηση_μαυρίσματος_μετά_το_καλοκαίρι (2)

1. Απολέπιση και πάλι απολέπιση! Το πρώτο και βασικότερο βήμα για τέλεια διατήρηση μαυρίσματος μετά το καλοκαίρι είναι η απολέπιση. Προτιμήστε ένα scrub σώματος που θα απομακρύνει εύκολα τα νεκρά κύτταρα και θα διατηρεί το εξωτικό σας μαύρισμα. Χρησιμοποιείστε το 2 με 3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Η ενυδάτωση είναι το επόμενο βήμα στη διατήρηση μαυρίσματος! Αν το δέρμα σας είναι αρκετά ξηρό ή ξεφλουδίζει κινδυνεύετε να χάσετε το μαύρισμα σας γρήγορα. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος με καρύδα, βούτυρο κακάο ή argan oil θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα και θα θωρακίζει την υγρασία αλλά και το μαύρισμα σας.

4_tips_για_διατήρηση_μαυρίσματος_μετά_το_καλοκαίρι (1)

3. Πέρα από την εντατική περιποίηση του σώματος σας, εντάξτε στη διατροφή σας τις καλύτερες τροφές για διατήρηση μαυρίσματος. Τα καρότα, η κολοκύθα, τα ραδίκια, το μπρόκολο, το μαρούλι και το σπανάκι συμβάλλουν στην παραγωγή καροτίνης και βοηθούν σημαντικά στο να κρατήσετε την επιδερμίδα σας ηλιοκαμμένη.

4. Μην χάνετε επαφή με τον ήλιο! Μπορεί πλέον να μην βρίσκεστε καθημερινά στην παραλία, αλλά σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο από κάποιο σημείο της πόλης. Χαλαρώστε στον ήλιο για μισή ώρα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για να διατηρήσετε ένα όμορφο μαύρισμα. Μην ξεχνάτε, όμως, ποτέ το αντηλιακό σας τόσο στο πρόσωπο όσο και στα σημεία του σώματος σας που βλέπει ο ήλιος.

Διαβάστε επίσης...