Διατροφή, Υγεία & Διατροφή

ακτινίδιο: το φρούτο που καίει θερμίδες

ακτινίδιο_το_φρούτο_που_καίει_θερμίδες

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που πολλοί δεν το συμπεριλαμβάνουν ποτέ στα γεύματα τους αλλά πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για όλους μας, κυρίως όμως για όσους στοχεύουν στην καταπολέμηση του περιττού βάρους και θέλουν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Το ακτινίδιο, ή αλλιώς kiwi, είναι ένα από τα φρούτα που διαθέτουν “αρνητικές θερμίδες”, καθώς είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα που μειώνουν τις χρόνιες φλεγμονές και εξασφαλίζουν καλύτερη αποτοξίνωση και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως αυτό το φρούτο είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνη C σε σχέση με το πορτοκάλι. Η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου αλλά και στη διατήρηση της υγείας και της λάμψης του δέρματος.

Ένα ακτινίδιο κανονικού μεγέθους έχει 50 θερμίδες και μόλις 3 γραμμάρια λίπους! Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει καταπολεμά το υπερβολικό βάρος αφού οι φυτικές ίνες επιδρούν σημαντικά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες και στην σωστή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος αλλά και στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Το ακτινίδιο συμβάλλει, επίσης, και στην καλύτερη πέψη των τροφών. Τα ένζυμα της ακτινιδίνης και της καρνιτίνης που διαθέτει βοηθούν στην καλύτερη πέψη και στη μείωση του λίπους ενώ ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης του διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το ακτινίδιο είναι, επίσης, ένα από τα καλύτερα φρούτα για να φτιάξετε διάφορα υγιεινά ροφήματα που βοηθούν στην καύση του λίπους και σας γεμίζουν ενέργεια! Αν σε 250ml ζεστό νερό προσθέσετε χυμό από ένα λεμόνι και χυμό από ένα ακτινίδιο μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ανακατέψετε πολύ καλά και αφήσετε το υγρό μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο, θα έχετε ένα πολύ δροσιστικό ρόφημα που συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας αλλά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.

Διαβάστε επίσης...