Ομορφιά, Περιποίηση

Οι 5 βασικοί κανόνες στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς

Οι_5_βασικοί_κανόνες_στη_βραδινή_ρουτίνα_ομορφιάς

  1. Μην ξεχνάς ποτέ πριν κοιμηθείς το σωστό ντεμακιγιάζ στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, ακόμα και αν είσαι άβαφη. Ο καλός καθαρισμός προσώπου με ένα ήπιο σαπούνι ή μια λοσιόν ντεμακιγιάζ αφήνει την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει όσο εσύ κοιμάσαι. Δώσε μεγαλύτερη έμφαση στην περιοχή των ματιών! Μην πλένεις βιαστικά το πρόσωπο σου αφήνοντας υπολείμματα μάσκαρα ή eye-liner στα μάτια σου.
  2. Η ενυδάτωση προσώπου είναι το επόμενο βήμα στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς! Επέλεξε μια καλή ενυδατική κρέμα νυκτός που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Φρόντισε να την απλώνεις ομοιόμορφα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό σου! Οι περισσότερες γυναίκες αμελούν την εφαρμογή της κρέμας νυκτός στο λαιμό αλλά είναι μια σημαντική κίνηση για να προστατεύσεις αυτό το σημείο του σώματος σου από τα σημάδια της ηλικίας. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου αν έχεις προβληματική επιδερμίδα με ακμή ώστε να σου προτείνει τις καταλληλότερες κρέμες νυκτός για το δέρμα σου. Αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα τότε ένα serum νυκτός είναι ό,τι χρειάζεσαι, καθώς ενυδατώνει εντατικά και το πρωί δεν θα υπάρχουν πια ξηρά σημεία στο πρόσωπο σου!
  3. Προσοχή στα χείλη! Επειδή έβαλες την κρέμα νυκτός δεν σημαίνει πως θα αφήσεις τα χείλη σου χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Εφάρμοσε μια στρώση από ένα άχρωμο lip-balm, το οποίο όσο εσύ κοιμάσαι θρέφει και ενυδατώνει τα χείλια σου!
  4. Ένα από τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς για τον ύπνο για τις πολυάσχολες γυναίκες είναι οι μάσκες νυκτός. Εκμεταλλεύσου τις ώρες που κοιμάσαι και επέλεξε μια ειδική μάσκα νυκτός που λειτουργεί όσο εσύ ονειρεύεσαι! Υπάρχουν ακόμα και ειδικές μάσκες νυκτός που δρουν ενάντια στα μαύρα στίγματα και το αποτέλεσμα τους είναι πολύ καλύτερο από όσες άλλες μεθόδους έχεις δοκιμάσει καθώς μένουν περισσότερο πάνω στα στίγματα και τα εξαφανίζουν.
  5. Πέρα από την περιποίηση προσώπου, συμπεριέλαβε και την περιποίηση των χεριών στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου! Τα χέρια σου κουράζονται μαζί σου όλη την ημέρα και τους αξίζει λίγη φροντίδα. Άπλωσε, λοιπόν, στα χέρια σου πριν πέσεις για ύπνο μια πλούσια δόση από μια ενυδατική και επουλωτική κρέμα χεριών. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις απαλά σαν μετάξι χέρια το επόμενο πρωί αλλά και μαλακά πετσάκια στα νύχια σου.

Διαβάστε επίσης...