Μακιγιάζ, Ομορφιά

Μικρά μυστικά για σωστή εφαρμογή concealer

Μικρά_μυστικά_για_σωστή_εφαρμογή_concealer

  • Η εφαρμογή concealer μετά το foundation σας αποτρέπει από το να χαλάσετε την τοποθέτηση του εξαφανίζοντας το με το πινέλο ή το beauty blender που απλώνετε το foundation σας. Σας διευκολύνει, επίσης, στο να χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα προϊόντος καθώς μπορείτε να διακρίνετε καλύτερα τα σημεία στα οποία χρειάζεται να το εφαρμόσετε.
  • Αλλάξτε απόχρωση concealer όταν μαυρίζετε! Πολλές γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν την ίδια απόχρωση concealer χειμώνα-καλοκαίρι αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε. Όταν παρατηρείτε πως αρχίζετε να μαυρίζετε, προτιμήστε ένα πιο σκούρο τόνο στο κονσίλερ σας για να μην καταλήξετε με υπερβολικά λευκή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σας.
  • Μια κίνηση ματ στην εφαρμογή concealer είναι να μην ξεχνάτε την εσωτερική γωνία των ματιών σας! Πρέπει πάντα να προσθέτετε λίγο cocncealer και στην εσωτερική γωνία που σχηματίζεται από τη μύτη και τα μάτια σας, καθώς έτσι δίνετε περισσότερη φωτεινότητα στα μάτια σας και κάνετε το βλέμμα να φαίνεται πιο ξεκούραστο.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό πουδράρισμα των σημείων που έχετε βάλει concealer κάτω από τα μάτια σας γιατί έτσι τονίζετε περισσότερο τις γραμμές έκφρασης και τυχόν ρυτίδες στην περιοχή.
  • Προτιμήστε την εφαρμογή concealer με πινέλο και όχι με τα δάχτυλα σας, αν θέλετε να καλύψετε σπυράκια σε διάφορα σημεία του προσώπου σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν αγγίζετε το πρόσωπο σας και δεν μεταφέρετε τα βακτηρίδια σε περισσότερους πόρους.
  • Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια προτιμήστε τα κρεμώδη compact concealers, ενώ αν έχετε ξηρή επιδερμίδα καλύτερα να χρησιμοποιείτε υγρά concealers ώστε να πετύχετε πιο εύκολη εφαρμογή και μεγαλύτερη διάρκεια.

Διαβάστε επίσης...